Qui som?

Som una Associació de Geganters que va néixer el 25 de juliol de 2007, diada de Sant Jaume amb l’objectiu de recuperar unes figures geganteres d’inspiració històrica, les de la parròquia de Sant Jaume de Barcelona.

Alguns de nosaltres portem quasi tota la vida lligats al món geganter. Un món que ens apassiona i ens engresca. Com a Colla, hem col·laborat fent ballar els gegants de les Colònies Jordi Turull i de Sant Josep de Calassanç. Tot i això, el somni que de veritat perseguíem era poder fer ballar les nostres pròpies figures.

Després d’un llarg procés de recerca i documentació encetem un projecte ple d’il·lusió i noves propostes. En Martí Ribé, un dels geganters més experimentats de la colla i tot un artista és qui fa l’esboç de com hauran de ser els nostres nous gegants, basant-se en els pocs dibuixos, gravats o fotografies que trobem en el procés de documentació. Un cop culminat el procés de disseny, encarreguem al constructor Manel Casserras Solé la construcció de la nostra primera figura, la geganta Mercè. El somni es compleix  el 25 de gener de 2009, quan per fi presentem la Mercè en un acte on tot el món geganter hi és convidat. Un any i mig més tard, al juliol de 2010, coincidint amb la nostra II Trobada presentem en Ferran, amb el que el nostre projecte i la recuperació de la parella de Sant Jaume es completa.

Seguirem treballant per dur la joia dels balls dels Gegants arreu amb la Mercè i el Ferran, de ben segur que algun dia ens podràs trobar a prop teu!