Publicat el Deixa un comentari

El Ferran de goma ja es aquí!

Enguany, havíem de celebrar la nostra XII Trobada de gegants, especial com totes, però sobretot amb l’al·licient de commemorar els 10 anys del gegant Ferran, que vam presentar el 2010. Per aquest motiu havíem preparat tot un dia d’activitats a la plaça de la Mercè.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ens ha fet canviar de plans, com a tantes altres entitats i gestors del món de la cultura. Finalment i davant l’empitjorament de la situació sofert en els darrers dies, hem optat per un format de celebració purament virtual, amb un vídeo commemoratiu del que han estat els 10 anys del Ferran i desvetllant una de les sorpreses que us teníem reservades.

I mai un any més escaient: ja que no hem pogut gaudir del Ferran (ni la Mercè) als carrers, on ens agrada ballar i gaudir, tindreu l’oportunitat d’endur-vos-el a casa!

El podeu adquirir presencialment a La Casa dels Entremesos o bé aquí mateix a la nostra botiga virtual.

No el deixeu escapar, que volen!

Publicat el Deixa un comentari

Ja és aquí la XI Trobada!

Un any més tornem a tenir tot a punt per la nostra cita del dissabte més proper a la diada del Sant Jaume, quan celebrem la nostra trobada anual.

En Ferran i la Mercè seran els amfitrions de diverses colles de Barcelona i d’arreu de Catalunya en una cercavila pels carrers més cèntrics del barri Gòtic de Barcelona

I aquest és el cartell de la trobada d’enguany!

Cartell XI Trobada de Gegants Sant Jaume

Per aquesta diada, disposarem el següent horari:

 • 17:30h plantada de gegants a la plaça de la Mercè
 • 18.00h inici de la cercavila
 • 19.30h balls i final de festa a la plaça de la Mercè

Recorregut de la cercavila:
Plaça de la Mercè, carrer Ample, carrer de Josep Anselm Clavé, passatge de la Pau, Plaça de Joaquim Xirau, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer de la Ciutat, carrer de la Font de Sant Miquel, carrer dels Gegants, carrer de Cervantes, carrer d’Avinyó, carrer de Simó Oller, carrer de la Mercè, plaça de la Mercè.

Ens podeu seguir a Instagram, Facebook i Twitter, on trobareu tota la informació d’última hora!
No hi falteu! Us esperem!

Publicat el Deixa un comentari

On veure gegants en aquesta Mercè’18?

D’aquí ben poquets dies començarà una nova Festa Major. Ja tenim aquí la Mercè!

Als Gegants de Sant Jaume els trobareu a la Mostra de gegants, la Xambanga de Gegants, les matinades de grallers, el Matí gegant i la Cavalcada.  Però a més, us detallem tots els actes on hi prenen part gegants de Barcelona.

Diumenge 16 de setembre:

 • Estrena dels nous vestits dels Gegants de la Ciutat. En Jaume i la Violant, gegants de la Ciutat estrenen vestits! I ho fan a la Plaça Sant Jaume a les 12h. Després cercavila amb recorregut Sant Jaume, Ferran, Rambles i Virreina
 • Cap a la Festa. A les 17.30h, els gegants de la Ciutat, acompanyats dels gegants de la Casa de la Caritat, que enguany celebren 100 anys, van en cercavila des del Palau de la Virreina fins al Museu Marítim on els esperen per a la…
 • Inauguració de la mostra de Gegants. A partir de les 18h, al museu Marítim hi podreu trobar tots els gegants de Barcelona en un sol espai! Després exposició del 16  fins al 23 de setembre, i obert al públic de 10 a 19.30h. (Excepte el dia 23, fins les 17h)

Divendres 21 de setembre:

 • Toc d’inici. L’acte d’obertura de les festes tradicionals de la Mercè. A les 19h el seguici surt des del palau de la Virreina cap a Sant Jaume, i en acabat del pregó, sobre les 19.45h podreu veure els Gegants de la Ciutat, capgrossos Macers, Bestiari Històric de la Ciutat (Cavallets Cotoners, Àliga de la Ciutat, Lleó, Mulassa, Bou, Víbria, Drac, Tarasca), Gegants del Pi, Gegants de Santa Maria del Mar, Ball de Bastons del Seguici, Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, Falcons de Barcelona, Diables i Tabalers de la Federació i de la Coordinadora de Diables i Gegants Nous de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona que interpretaran les seves danses al so de la música dels Ministrils del Camí Ral.

Diumenge 23 de setembre:

 • Xambanga de Gegants. La festa gegantera més esbojarrada de tot l’any. Els gegants de Barcelona i els seus geganters, desfilen enmig d’una pluja de confeti i música festiva. Plantada a les 20h al portal de Santa Madrona amb Rambla. Cercavila a les 21h amb el recorregut: Rambla, Ferran i plaça Sant Jaume (sobre les 22h)

Dilluns 24 de setembre: Diada de la Mercè

 • Matinades de Grallers. A partir de les 8h, en recorregut pel barri Gòtic, els grallers de les colles de cultura popular de la Ciutat, desperten i anuncien a tothom que avui és Festa Major!
 • Anada a Ofici. A les 10.20h, el Seguici acompanya des de l’Ajuntament a les autoritats fins l’Ofici de Festa Major a la Basílica de la Mercè.
 • Matí gegant, Mostra de Balls i passada. A partir de les 10.30h, la plaça de Sant Jaume s’omple de tots els gegants de Barcelona. A les 11h, començarà la mostra de balls on tindreu ocasió de veure un cop més el “Ball dels Gegants de Sant Jaume“, entre d’altres. A les 11.45h, començarà la passada de Nans i gegants. Recorregut: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, portal de l´Àngel, Santa Anna, la Rambla, Tallers, Castella, Montalegre. Arribada sobre les 13h.
 • La Cavalcada . Plantada a les 17h a la plaça Castella. Sortint a les 18.00h del carrer de Pelai/Gravina i passant per Pelai, Plaça Catalunya, la Rambla, Ferran, i plaça Sant Jaume, és l’acte amb gegants més reconegut i multitudinari. Diferents  grups d’animació s’uneixen a tots els gegants de Barcelona en una celebració única.
 • Toc a Plegar. L’acte més íntim i que clausura les festes tradicionals dins la Mercè. Amb els Gegants de la Ciutat i els capgrossos Macers, sortint de la pl. Sant Jaume a les 20.30h, Llibreteria,  plaça del Rei, Pietat, Bisbe, pl. Nova, Boters, Pi, Cardenal Casañas i la Rambla fins al Palau de la Virreina per dir-nos que una nova Mercè ha passat.
Publicat el Deixa un comentari

Els Gegants a la Mercè’17

Ja tenim aquí la Mercè! Avui amb el pregó i el Toc d’inici donem per iniciada la festa. Els Gegants de Sant Jaume els trobareu a la Mostra de gegants, la Xambanga de Gegants, les matinades de grallers, el Matí gegant i la Cavalcada.  Però us en detallem tots els actes per a que no us en perdeu cap

Divendres 22 de setembre: Toc d’inici. L’acte d’obertura de les festes de la Mercè. A les 19h el seguici surt cap a Sant Jaume, i en acabat del pregó, sobre les 20h podreu veure els Gegants de la Ciutat, els de Santa Maria del Mar i els del Pi, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Esbarts, els Cavallets Cotoners, els Falcons i els diables que interpretaran les seves danses al so de la música dels Ministrils del Camí Ral.

Dissabte 23 de setembre: Xambanga de Gegants. La festa gegantera més esbojarrada de tot l’any. Els gegants de Barcelona i els seus geganters, desfilen enmig d’una pluja de confeti i música festiva. A partir de les 18h, pl. dels Àngels, Àngels, Elisabets, Bonsuccés, la Rambla (baixada), Ferran i pl. St Jaume

Diumenge 24 de setembre: Diada de la Mercè

 • Matinades de Grallers. A partir de les 8h, en recorregut pel barri Gòtic, els grallers de les colles de cultura popular de la Ciutat, desperten i anuncien a tothom que avui és Festa Major!
 • Anada a Ofici. El Seguici acompanya des de l’Ajuntament a les autoritats a l’Ofici de Festa Major
 • Matí gegant, Mostra de Balls i passada. A partir de les 10h, la plaça de Sant Jaume s’omple de tots els gegants de Barcelona. A les 11h, començarà la mostra de balls on tindreu ocasió de veure un cop més el “Ball dels Gegants de Sant Jaume“, entre d’altres. A les 11.45h, començarà la passada de Nans i gegants. Recorregut: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, portal de l´Àngel, Santa Anna, la Rambla, Tallers, Castella, Montalegre.
 • La Cavalcada . Sortint a les 18.00h del carrer de Pelai/Gravina i passant per la Rambla, Ferran, i plaça Sant Jaume, és l’acte amb gegants més reconegut i multitudinari. Diferents  grups d’animació s’uneixen a tots els gegants de Barcelona en una celebració única.

Dilluns 25 de setembre

 • Toc a Plegar. L’acte més íntim i que clausura les festes tradicionals dins la Mercè. Amb els Gegans de la Ciutat i els capgrossos Macers, sortint de la pl. Sant Jaume a les 20h, Llibreteria, Veguer, pl. del Rei, baixada Santa Clara, Pietat, Bisbe, pl. Nova, Boters, Pi, pl. Pi, Cardenal Casañas i la Rambla fins al Palau de la Virreina per dir-nos que una nova Mercè ha passat.
Publicat el Deixa un comentari

Presentem la IX Trobada de Gegants de Sant Jaume

I un any més tornem puntuals a la cita. La tarda del dissabte més proper a la diada del Sant Jaume, la nostra colla celebra la seva trobada anual.

Com cada any, en Ferran i la Mercè i el gegantet infantil Ullets gaudiran de la companya de diverses colles de Barcelona i d’arreu de Catalunya en una cercavila que ens portarà pels carrers més cèntrics del barri Gòtic de Barcelona

El cartell d’enguany ha rebut les aportacions més petits de la colla, gràcies a tots ells per participar, sou uns artistes!

Per aquesta diada, disposarem el següent horari:

 • 17:30h plantada de gegants a la plaça de la Mercè
 • 18.00h inici de la cercavila
 • 19.30h balls i final de festa a la plaça de la Mercè

Recorregut de la cercavila:
Plaça de la Mercè, carrer Ample, carrer de Josep Anselm Clavé, passatge de la Pau, Plaça de Joaquim Xirau, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer de la Ciutat, carrer de la Font de Sant Miquel, carrer dels Gegants, carrer de Cervantes, carrer d’Avinyó, carrer de Simó Oller, carrer de la Mercè, plaça de la Mercè.

Les colles que ens acompanyaran en aquest acte les podeu conèixer a continuació:

 • Gegants del Pi
 • Gegants de la Plaça Nova
 • Gegants de la Barceloneta
 • Gegants del Raval
 • Gegants del Casc Antic
 • Gegants de Sant Pere de les Puel·les

Gegants de Lliçà d’Amunt

 • Gegants de la Cellera
 • Gegants de Llinars del Vallès
 • Gegants de Canet de Mar
 • Gegants de Palamós
 • Gegants de Sant Jaume

Ens podeu seguir a Facebook i Twitter, on trobareu tota la informació d’última hora!
No hi falteu! Us esperem!

Publicat el Deixa un comentari

Festes de Santa Eulàlia 2017

Un any més, la patrona d’hivern de la Ciutat truca a la porta i ens retrobem amb la Laia. Per Santa Eulàlia, la cultura popular d’arrel tradicional celebra una gran festa i dóna un protagonisme especial als col·lectius infantils i més joves de la ciutat, que, any rere any, l’enriqueixen i la fan créixer.

Des del passat cap de setmana, podeu trobar dues de les figures de Sant Jaume exposades. Per una banda la Mercè està amb totes les Laies, les gegantes de Ciutat Vella, a l’exposició Les Laies al Palau de la Virreina. D’altra, el gegantó infantil Ullets està al Museu Marítim, en l’exposició de gegantons. En Ferran, els espera a la seva llar habitual, a la Casa dels Entremesos.

El cap de setmana de la festa, el dissabte, el nou gegantó infantil de la colla participarà de la IX Trobada de gegantons infantils de les colles geganteres de Barcelona.

El diumenge al matí, en Ferran i la Mercè participaran de la XXXV Trobada de gegants de Ciutat Vella i Seguici de Santa Eulàlia i a la tarda, la Mercè serà a la Passejada de les Laies que enguany tancarà la festa.

Als enllaços teniu tota la informació d’horaris i recorreguts. Bona festa!

Publicat el Deixa un comentari

Tots els actes de gegants de la Mercè’16

Ja s’ensuma la Mercè, la festa major de Barcelona i un cop els Gegants de Sant Jaume participarem de la Mostra de gegants, la Xambanga de Gegants, les matinades de grallers, el Matí gegant i la Cavalcada.  Hi ha encara més actes de gegants on prenem part però us detallem igualment. Si no us voleu perdre cap dels actes geganters de la Mercè, us en fem un recull:

Del diumenge 18 al divendres 23 de setembre: Mostra de Gegants a les Drassanes. Tots els gegants de Barcelona es donen cita per poder ser contemplats durant la mostra prèvia a les festes. Podeu visitar-los de 10 a 20h al Museu Marítim, menys divendres, fins les 16h.
Cartell Mercè'16
Dijous 22 de setembre: Toc d’inici. L’acte d’obertura de les festes de la Mercè. A les 19h el seguici surt cap a Sant Jaume, i en acabat del pregó, sobre les 20h podreu veure els Gegants de la Ciutat, els de Santa Maria del Mar i els del Pi, L’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Esbarts, els Cavallets Cotoners, els Falcons i els diables que interpretaran les seves danses al so de la música dels Ministrils del Camí Ral.

 

Divendres 23 de setembre: Xambanga de Gegants. La festa gegantera més esbojarrada de tot l’any. Els gegants de Barcelona i els seus geganters, desfilen disfressats enmig d’una pluja de confeti. A partir de les 20h, plantada al portal de Santa Mònica i a les 21h Cercavila fins a la plaça de Sant Jaume.

Dissabte 24 de setembre: Diada de la Mercè

 • Matinades de Grallers. A partir de les 8h, en recorregut pel barri Gòtic, els grallers de les colles de cultura popular de la Ciutat, desperten i anuncien a tothom que avui és Festa Major!
 • Anada a Ofici. Els gegants de la Ciutat, els capgrossos Macers i l’Àliga acompanyen des de l’Ajuntament a les autoritats a l’Ofici de Festa Major
 • Matí gegant, Mostra de Balls i passada. A partir de les 10h, la plaça de Sant Jaume s’omple de tots els gegants de Barcelona. A les 11h, començarà la mostra de balls on tindreu ocasió de veure un cop més el “Ball dels Gegants de Sant Jaume“, entre d’altres. A les 11.45h, començarà la passada de Nans i gegants. Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, La Rambla, Carrer de Cardenal Casañas, del Pi, Cucurulla, Plaça de l’Àngel, Santa Anna, La Rambla, Tallers, Plaça Castella, Montalegre.
 • La Cavalcada . Sortint a les 17.30h del carrer de Pelai/Gravina i passant per la Rambla, Ferran, i plaça Sant Jaume, és l’acte amb gegants més reconegut i multitudinari. Diferents  grups d’animació s’uneixen a tots els gegants de Barcelona en una celebració única. Final a la pl. Sant Jaume sobre les 19.30h.
 • Toc a Plegar. L’acte més íntim i que clausura les festes tradicionals dins la Mercè. Sortint de la pl. Antoni López i un cop passi la darrera colla del correfoc (sobre les 23h), els Gegants de la Ciutat i els capgrossos Macers fan camí  perVia Laietana, Jaume I, Pl. Sant Jaume, Ferran, Rambla fins al Palau de la Virreina per dir-nos que una nova Mercè ha passat.
Publicat el Deixa un comentari

Què fareu el dissabte 23 de juliol?

Us proposem una tarda de gegants i cultura popular!

Com cada any, els Gegants de Sant Jaume preparem amb molta il·lusió la nostra Trobada de Gegants, enguany la 8a edició, que aplegarà colles de gegants de Barcelona i arreu de Catalunya per compartir una tarda de gralles, tabals, balls de gegants i molta gresca pels carrers del barri Gòtic de Barcelona!

Cartell_A3

A continuació us deixem els detalls que poden ser del vostre interès:
Horaris:

 • 17:30h plantada de gegants a la plaça de la Mercè
 • 18.00h inici de la cercavila
 • 19.30h balls i final de festa a la plaça de la Mercè

Recorregut de la cercavila:
Plaça de la Mercè, carrer Ample, carrer de Josep Anselm Clavé, passatge de la Pau, Plaça de Joaquim Xirau, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer de la Ciutat, carrer de la Font de Sant Miquel, carrer dels Gegants, carrer de Cervantes, carrer d’Avinyó, carrer de Simó Oller, carrer de la Mercè, plaça de la Mercè.

Les colles que ens acompanyaran en aquest acte les podeu conèixer a continuació:

 • Gegants del Pi
 • Gegants de la Plaça Nova
 • Gegants de la Barceloneta
 • Gegants del Raval
 • Gegants del Casc Antic
 • Gegants de Sant Pere de les Puel·les
 • Gegants de la Sagrada Família
 • Gegants del carrer de Viserta de Monistrol de Montserrat
 • Gegants de Castellterçol
 • Gegants d’Alella
 • Gegants de Tàrrega
 • Gegants de Sant Jaume

Ens podeu seguir a Facebook i Twitter, on trobareu tota la informació d’última hora!
No hi falteu! Us esperem!

Publicat el Deixa un comentari

Sant Josep Oriol 2016! #SJO16

cartell_SJO16

Amb el març arriben les festes de Sant Josep Oriol, organitzades pels nostres padrins, els Gegants del Pi! Com no pot ser d’altre manera, en Ferran i la Mercè hi seran, preparats per ballar pels carrers de Ciutat Vella!

Podreu trobar en Ferran al costat dels altres gegants homes a la Passejada dels Oriols, el dissabte 19 al matí. El diumenge 20 al matí hi serà, junt amb la Mercè, a la XXII Trobada de Gegants i Bestiari de Sant Josep Oriol. Si no us voleu perdre els actes que han organitzat, estigueu atents que us els deixem tot seguit.

 

 

Dissabte 12 de març de 2016 – Plaça del Pi

El Pregó: 11.00 h – Pregó de les Festes • 11.30 h – Remembrança del Miracle de les Monedes • 11.45 h – Ball dels Gegants Originals del Pi • 12.00 h – Cercavila dels Gegants Petits Originals del Pi – Recorregut: Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Palla, Pi, Portaferrissa, Petritxol i Plaça del Pi

La Diada Castellera: 17.00 h – Diada Castellera amb els Castellers de Barcelona i els Castellers de Cerdanyola del Vallès

El Retaule de Sant Josep Oriol: 19.00 h – Cercavila de Benvinguda al Legat arribat de Roma • 21.00 h – Inici del Retaule de Sant Josep Oriol “El Doctor Pa i Aigua” a la Basílica de Santa Maria del Pi

Diumenge 13 de març de 2016

Bestieses. Els convidats del Lleó i la Mulassa: 9.00 h – Rebuda dels convidats a la Plaça Sant Felip Neri • 10.30 h – Cercavila de Benvinguda – Recorregut: Sant Felip Neri, Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Boqueria, Cardenal Casañas, Petritxol, Portaferrisa, Pi i Plaça del Pi • 11.00 h – Ballada a la Basílica de Santa Maria del Pi • 11.55 h – Cercavila de Comiat – Recorregut: Palla, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Bisbe, Santa Llúcia, Pla de la Seu, Comptes, Baixada de Santa Clara i Plaça del Rei • 12.30 h – Ball de Comiat a la Plaça del Rei

Dijous 17 de març de 2016

Presentació-Xerrada: Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya: 19.30 h – A la Casa dels Entremesos (Plaça de les Beates, 2)

Divendres 18 de març de 2016 – Plaça Sant Josep Oriol

Emmulassa’t!: 21.30 h – Sortida de la Mulassa de Barcelona acompanyada de la xaranga Metralla Recorregut: Pl. Sant Josep Oriol, Ave Maria, Banys Nous, Call, Sant Domènec del Call, Sant Sever, Sant Felip Neri, Pl. Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi i Pl. Sant Josep Oriol • 22.45 h – Ball Final a Plaça

Dissabte 19 de març de 2016 – Plaça Sant Josep Oriol

Passejada dels Oriols: 11.15 h – Recepció dels Gegants del Districte de Ciutat Vella • 11.45 h – Cercavila Recorregut: Palla, Banys Nous, Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi i Plaça de Sant Josep Oriol • 12.30 h – Ofrena floral a Sant Josep Oriol • 13.00 h – Actuació de la Secció Infantil de l’Esbart Català de Dansaires

Tarda Infantil, Atracaments i Històries d’en Perot i Ball de Festa Major: 17.00 h – Jocs de Sant Josep Oriol • 18.00 h – Xocolatada per a la mainada • 18.30h – Atracaments d’en Perot Lo Lladre Recorregut: Pi, Boters, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça de Sant Josep Oriol • 19.30 h – Històries d’en Perot Lo Lladre • 22.00 h – Ball de Festa Major a càrrec del grup Esteve Masclans

Diumenge 20 de març de 2016 – Plaça Sant Josep Oriol

Matí de Festa Major 8.00 h – Matinades de grallers • 10.00 h – XXII Trobada de Gegants i Bestiari de Sant Josep Oriol • 11.00 h – Actuació dels Falcons de Barcelona • 11.45 h – Benedicció de Rams • 12.30 h – Cercavila de Festa MajorRecorregut: Pi, Boters, Plaça Nova, Bisbe, Plaça Sant Jaume, Ferran, Rambla, Cardenal Casañas i Plaça de Sant Josep Oriol • 13.30 h – Ball de Gegants

Dimecres 23 de març de 2016 – Basílica del Pi

Eucaristia Concelebrada – 20.00 h

 

Podeu seguir les festes a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #SJO16.

No hi falteu, us esperem!!