Publicat el Deixa un comentari

Els gegants a la Mercè’15

Un any més, l’inici del curs feiner ve acompanyat per les festes de la Mercè que ja són a tocar. La cultura popular i els gegants en seran, de nou, protagonistes.

Cartell Mercè 2015
El cartell de la Mercè’15, obra de Sean Scully

Els Gegants de Sant Jaume participarem com cada any de l’Exposició de gegants, la Xambanga de Gegants, les matinades de grallers, el Matí gegant i la Cavalcada. Però si no us voleu perdre cap dels actes geganters de la Mercè, us en fem un recull:

Divendres 18 de setembre:  Seguici inaugural:  sortint del palau de la Virreina a les 19h, tot el seguici es dirigeix per la Rambla i Ferran cap a la plaça Sant Jaume on tindrà lloc el  Toc d’inici. L’acte d’obertura de les festes de la Mercè. Cap a les 20h, just després del pregó, a la plaça de Sant Jaume podreu veure dansar tot el seguici de la Ciutat:  els Gegants de la Ciutat, els de Santa Maria del Mar i els del Pi, L’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Esbarts, els Cavallets Cotoners, els Falcons i els diables que interpretaran les seves danses al so de la música dels Ministrils del Camí Ral.

Dissabte 19 de setembre: Cap a la Festa! Anada dels Gegants de la Ciutat a la Mostra de Gegants. Acompanyats pels imprescindibles capgrossos Macers i els músics Els Perdigots sortiran del palau de la Virreina a les 18h fins a les Drassanes on els rebran tota la resta de gegants de Barcelona per inagurar la Mostra de gegants.

Del dissabte 19 fins al dimecres 23 de setembre: Mostra de Gegants a les Drassanes. Tots els gegants de Barcelona es donen cita per poder ser contemplats durant les festes en exposició oberta a les Drassanes.

Dimecres 23 de setembre: Xambanga de Gegants. La festa gegantera més esbojarrada de tot l’any. Els gegants de Barcelona i els seus geganters, desfilen disfressats emmig d’una pluja de confeti. A partir de les 21h, plantada davant les Drassanes, recorregut Rambla Ferrran i final de festa a pl. Sant Jaume.

Dimecres 24 de setembre: Diada de la Mercè

  • Matinades de Grallers. A partir de les 8h, en recorregut pel barri Gòtic, els grallers de les colles de cultura popular de la Ciutat, desperten i anuncien a tothom que avui és Festa Major!
  • Matí gegant, XXII Mostra de Balls de Gegants. A partir de les 10h, la plaça de Sant Jaume s’omple de tots els gegants de Barcelona. A les 11h, començarà la mostra de balls on tindreu ocasió de veure un cop més el “Ball dels Gegants de Sant Jaume“, entre d’altres. En acabat, cercavila amb recorregut plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, La Rambla, Carrer de Cardenal Casañas, del Pi, Portaferrissa, Cucurulla, Plaça de l’Àngel, Santa Anna, La Rambla, Tallers i Plaça Castella.
  • La Cavalcada “La Llum de la Mercè”. Sortint a les 18h del carrer de Pelai i passant per la Rambla, Ferran, i plaça Sant Jaume, és l’acte amb gegants més reconegut i multitudinari.
  • Toc a Plegar. L’acte que clausura les festes tradicionals dins la Mercè. Els Gegants de la Ciutat faran a partir de les 20h el recorregut plaça de Sant Jaume, Bisbe, plaça Nova, Boters, Cucurulla, Pi, plaça de Sant Josep Oriol, pl. del Pi, Cardenal Casañas, La Rambla i la Virreina per dir-nos que una nova Mercè ha passat.

Per més informació, podeu consultar el portal de l’ajuntament merce.bcn.cat

Que comenci la festa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *