Publicat el Deixa un comentari

Les Festes de Santa Eulàlia 2015 ja son aquí!

Cartell Festes Santa Eulàlia 2015Comença el mes de Febrer i Barcelona es vesteix de festa! Arriba la Festa Major d’hivern de la ciutat! I com no podria ser de cap altre manera, els Gegants hi tenen un gran protagonisme! Els Gegants de Sant Jaume participarem a les Matinades de grallers, a la Trobada de Gegants de Ciutat Vella i a la passejada de les Laies però els actes de gegants no s’acaben aquí! A continuació en teniu un recull:

De l’1 al 6 de febrer
XII Mostra de Gegantons infantils i d’escola de la Ciutat. Al Pati Manning trobareu imatgeria festiva infantil de Barcelona tals com gegantons, capgrossos, nans, bèsties i cavallets entre d’altres esperant la vostra visita. De 10 a 20h, de dilluns a diumenge.

Dissabte 7, 10.45h
XII Trobada de gegantons infantils i d’escoles de Barcelona. 
Cercavila que aplega gegantons i figures tradicionals creades a les escoles per promoure la Cultura popular.
Recorregut: plaça dels Àngels, carrer dels Àngels, carrer Pintor Fortuny, la Rambla (lateral descendent), carrer Ferran, plaça de Sant Jaume

Dissabte 7, 16h
VIII ballada i cercavila de gegantons a la Plaça Sant Jaume. Els més petits ens mostraran els balls dels seus gegantons. A continuació (17h) passejaran en Cercavila pels carrers de Ciutat Vella al so de les gralles.
Recorregut: carrer de Jaume I, carrer de l’Argenteria, plaça de Santa Maria del Mar, carrer de Santa Maria del Mar, passeig del Born, plaça Comercial (18 h).

Diumenge 8, 8h
Matinada de grallers. Els músics de les diferents colles despertaran els veïns de Ciutat Vella al so de les gralles i els tabals. Inici a la
Baixada de Santa Eulàlia.

Diumenge 8, 10h
XXXIV Trobada de gegants de Ciutat Vella. 11h inici del cercavila del Seguici de Santa Eulàlia acompanyats pels gegants i gegantons de Ciutat Vella i altres barris de Barcelona. A l’arribada a Pl. Sant Jaume (12.30h) podrem gaudir del ball de la Laia, de l’Àliga, dels Gegants de la Ciutat i finalment el Ball de Santa Eulàlia a càrrec dels Gegants Nous de la Plaça Nova.
Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla (lateral ascendent), carrer de la Portaferrissa, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada a les 12 h).

Diumenge 8, 17h
El seguici de Manresa, ciutat convidada. Enguany la ciutat convidada a la Festa Major d’hivern ha estat Manresa. Durant 15 dies abans de la festa podreu visitar la seva imatgeria festiva al Palau de la Virreina. El diumenge a la tarda els podreu veure passejant i ballant pels carrers de Barcelona!
Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla (baixant), carrer Ferran, pl. de Sant Jaume (a les 17.30 h, ball de gegants i bestiari), carrer del Bisbe, pl. Nova, av. de la Catedral (19 h, mostra de foc), pl. Nova, carrer dels Boters, carrer de la Portaferrissa, la Rambla, Palau de la Virreina (arribada a les 20.30 h).

Dijous 12, 19h
La passejada i el ball de les Laies. Les gegantes de Barcelona surten al carrer a ballar al costat de les geganta Laia del Pi, de plaça Plaça Nova així com la gegantona Laia. Durant el cercavila, es fa un ball a la patrona la Baixada de Santa Eulàlia, que posteriorment es repetix a la Plaça Sant Jaume.
Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, plaça de Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada a les 20.25 h).

Per a més informació dels actes, podeu consultar la web de l’Ajuntament de Barcelona: http://santaeulalia.bcn.cat

Veniu a gaudir de la nostra Festa! Us esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *