Publicat el Deixa un comentari

Mercè 2012: Xambanga de gegants

Un cop donat el tret de sortida amb el Toc d’Inici, la nostra participació en la Mercè 2012 ha començat amb la Xambanga de gegants. Una Xambanga que aquest any ha avançat el seu horari, anteriorment més nocturn, i això ha donat lloc a un públic molt més nombrós i familiar. Ja des del moment de la plantada s’ha respirat l’aire de les grans ocasions i una gran quantitat de públic s’ha acostat a veure les disfresses de geganters i gegants.

Un detall de la plantada, a la plaça dels Àngels
Un detall de la plantada, a la plaça dels Àngels

Enguany, el Ferran i la Mercè i tots els geganters de Sant Jaume hem fet un homenatge al nostre amic Martí Ribé a través d’una de les seves grans passions: la pintura. Així el Ferran era un pintor al més pur estil parisenc i la Mercè la musa que transportava el seu llenç. En el dibuix, una raresa que els més desperts segur que no hauran passat per alt: els esbossos originals que el Martí va fer per a la construcció dels gegants.

La Mercè i en Ferran a la Xambanga 2012
La Mercè i en Ferran a la Xambanga 2012

El recorregut habitual ens ha dut fins la Rambla, i des d’allà pel carrer de Ferran fins a l’Ajuntament; on s’esperaven les bèsties de foc de Barcelona per començar la seva Passejada.

Dilluns tornem al carrer: al Matí de festa major, a partir de les 11h a la pl. Sant Jaume i a la tradicional cavalcada a la tarda, a partir de les 18h. No us perdeu la Mercè més tradicional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *