Publicat el Deixa un comentari

Festes de Sant Josep Oriol 2012

Un any més hem participat de les Festes de Sant Josep Oriol que organitzen els nostres padrins,  els Gegants del Pi. Durant 3 dies, vam poder gaudir de nou dels actes clàssics d’aquesta autèntica festa major del barri basada en la cultura popular.

El dissabte 24, el nostre gegant Ferran va passejar amb la resta de gegants de Ciutat Vella en la Passejada dels Oriols des de l’esglèsia de Santa Maria del Pi, pels carrers del barri i desembocant en unes rambles farcides de moviment en un dia radiant de primavera.

Els gegants de Ciutat Vella, davant la Boqueria
Els gegants de Ciutat Vella, davant la Boqueria

De tornada a la Plaça de Sant Josep Oriol, es va fer l’ofrena floral, que va acabar amb una pluja de monedes de xocolata.

Ofrena floral a Sant Josep Oriol
Ofrena floral a Sant Josep Oriol

A l’endemà, aquest cop acompanyats de la Mercè, ens vam unir a les habituals colles de Ciutat Vella, així com a un munt de convidats dels Gegants del Pi, que venien de llocs ben diversos del nostre país i fins i tot des del País Basc, d’on van venir els “Gigantes de Oiartzun”.

Després d’una exhibició dels Falcons de Barcelona, vam inciar el recorregut, que enguany es va veure lleument alterat degut a la coincidència amb la Marató de Barcelona, a la que vam haver d’esquivar i recórrer paral·lelament en alguns punts del recorregut.

Els amfitrions, la família del Pi: el Bou, la Mulassa, en Perot, els Gegantons i en Mustafà
Els amfitrions, la família del Pi: el Bou, la Mulassa, en Perot, els Gegantons i en Mustafà

Per cloure l’acte, els gegants del Pi i els convidats d’honor, els gegants d’Oiartzun van fer els seus balls i totes les colles vam ballar finalment acompanyats pels músics del Pi, que van entonar El Bequetero des de l’escenari.

Detall de ball final
Detall de ball final

Felicitacions, bona festa i fins la propera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.