Publicat el Deixa un comentari

Festes de Santa Eulàlia 2012

Un cop més hem donat per iniciada la temporada gegantera d’aquest 2012 amb les festes d’hivern de la Ciutat. Durant els dies 11 i 12 vam participar a la Passejada de les Laies i al Seguici de Santa Eulàlia i XXX Trobada de gegants de Ciutat Vella.

La tarda del dissabte 11, trencant la tradició que ens porta a honrar Santa Eulàlia sempre el dia 12, vam sortir totes les gegantes de Ciutat Vella a la Passejada de les Laies.

La Mercè, saludant a la imatge de Santa Eulàlia
La Mercè, saludant a la imatge de Santa Eulàlia

El recorregut habitual ens va portar de pl. Sant Josep Oriol fins a pl. Sant Jaume passant, com és preceptiu, vora la imatge de la Santa.

El diumenge, dia gran de les festes, els grallers de la colla van obrir el dia participant a les Matinades  i tot seguit ens vam reunir a la plantada de gegants.

La plantada, a la plaça Reial
La plantada, a la plaça Reial

Enguany, en Ferran no va poder acudir a la cita ja que sembla que el fred d’aquest hivern no li ha sentat del tot bé i haurà de passar una petita revisió. Sabem del cert, però, que des de la Casa dels Entremesos va felicitar totes les Laies i va mostrar els seus respectes a la patrona en la seva Diada.

Tot deixant la plaça Nova cap al carrer del Bisbe
Tot deixant la plaça Nova cap al carrer del Bisbe

La Mercè, malgrat tot, va estar ben acompanyada pels capgrossos Guenyo i Crestes, portats per la canalla de la colla.

Entrada a plaça Sant Jaume
Entrada a plaça Sant Jaume

La celebració va acabar a la plaça de Sant Jaume, on es van dur a terme els balls protocolaris de la gegantona Laia, l’Àliga de Barcelona, els gegants de la Ciutat i el ball de Santa Eulàlia a càrrec dels gegants de la Plaça Nova, que van ser acompanyats per totes les colles participants de l’acte. Fins l’any que ve, Laia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.