Publicat el Deixa un comentari

Mercè 2011: La Xambanga

Després d’obrir-se les festes amb el solemne Toc d’Inici, els Gegants de Sant Jaume ens vam incorporar a la Mercè 2011 participant a la Xambanga, que enguany va ser d’allò més animada. És la cercavila més distesa on geganters i gegants són convidats a disfressar-se i fer soroll. Es notaven ganes de gegants per la Rambla i, com sempre, els turistes i foranis van ser els més sorpresos per la irrupció de la peculiar cercavila.

Les caracteritzacions de les colles i figures va ser d’allò més variada: des dels pallassos de Sant Andreu del Palomar a uns músics rockers d’allò més agosarats amb el gegantó Oriol del Pi disfressat com els integrants del grup Kiss. Tothom hi va aportar el seu punt d’alegria i disbauxa.

El Cebrià de Montbau, un espantaocells gegant
El Cebrià de Montbau, un espantaocells gegant

En Ferran i la Mercè van lluir les seves millors gales i se’n van anar a fer el turista pel centre.

En Ferran anava 'folrat' per la Rambla
En Ferran anava 'folrat' per la Rambla

Amb el que no comptaven és que es trobarien rodejats d’un grup de lladregots impresentables. Sort de la presència policial que va posar ordre.

 Lladregots, policies i turistes despistats
Lladregots, policies i turistes despistats

La Xambanga ens va dur fins a la plaça Sant Jaume on ens esperaven els Gegants de la Ciutat per donar-nos la benvinguda a la Casa Gran, on passaríem la nit abans del dia gran de les festes, el de la patrona de la Ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *