Publicat el Deixa un comentari

Mercè 2010

De nou, la Festa de tots els barcelonins va ser un cúmul de sentiments i emocions. Des del tradicional Toc d’Inici fins a l’acabat d’estrenar Toc a plegar, vam viure una Mercè variada, intensa i per a tots els gustos. També va ser una Mercè molt significativa per nosaltres, ja que per primer cop la recuperada parella de gegants de Sant Jaume hi era present al complet. Estem molt contents d’haver fet ballar en Ferran i de l’acollida i expectació que vam poder veure en molts ciutadans que es van preguntar per aquest “gegant nou”.

L’intensiu va començar la nit del dia 23, amb el cercavila més esbojarrat: la Xambanga. Aquest any la Mercè i en Ferran es van posar davantal i vestit de feina per netejar acompanyats d’uns motxos ben vius.

Xambanga 2010
Xambanga 2010

Els companys de Sant Andreu, amb una impactant i “catòlica” presència van ser votats com la millor disfressa de la nit, moltes felicitats per a tots ells.

Però la festa no s’atura i al matí següent havíem de matinar per participar al Matí Geganter i mostra de balls a plaça Sant Jaume.

En Ferran, la Mercè i la Crespinella, durant el Matí Gegant
En Ferran, la Mercè i la Crespinella, durant el Matí Gegant

Per primer cop, vam participar en la mostra de balls interpretant una coreografia pròpia de la colla sobre la peça “L’amigó” de Jaume Vidal.

El cercavila ens va dur de tornada cap al pati Manning on quedaríem preparats per la gran cavalcada de la Mercè, enguany homenatjava la música i comptava, entre molts altres, amb la presència dels gegants Chopin i Sand, recentment batejats i apadrinats pels Gegants de la Ciutat i els Gegants de l’ACGC.

Els gegants de Sant Jaume amb la Senyora de Pavillard de la Faràndula de Badalona i els Gegants del Casc Antic al fons
Els gegants de Sant Jaume amb la Senyora de Pavillard de la Faràndula de Badalona i els Gegants del Casc Antic al fons

Com ve sent costum, una gran quantitat de gent es va acumular als laterals del carrer de Pelai i de la Rambla. Després vam enfilar el carrer de Ferran fins a la plaça de Sant Jaume on vam fer entrada acompanyats pels Ministrils del Camí Ral, que aquest any excepcionalment amenitzaven també la cavalcada. El recorregut va finalitzar per Jaume I i pujant Via Laietana. Com a novetat, aquest any no es va realitzar una plantada final i la marxa es va dissoldre a l’alçada de la Catedral.

Les festes de la patrona van seguir fins diumenge, però el nostre cap de setmana va acabar a la festa major d’El Prat, però això ho explicarem un altre dia.

Estem encantats d’haver-hi pogut ser i esperem poder tornar a veure en Ferran i la Mercè a la Festa Major per molts anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *