Publicat el Deixa un comentari

XXIV Trobada de Gegants a Gandesa

Dins els actes de la Fira del Vi, els companys dels Gegants i Grallers de Gandesa van celebrar el passat 7 de novembre la seva XXIV Trobada Gegantera.

Era la nostra primera sortida a les Terres de l’Ebre i també la primera vegada que es podia veure la Mercè fora de les comarques de Barcelona i per aquest motiu era una trobada que vam afrontar amb molta il·lusió.

Plantada de gegants, alguns encara una mica espantats per la pluja
Plantada de gegants, alguns encara una mica espantats per la pluja

El dia no va ser el més bonic per fer ballar gegants, ja que la pluja i el fort vent se’ns van posar en contra. Però tot i això, quan la meteorologia va donar una petita treva, ens vam afanyar a plantar els gegants davant la Societat Unió Gandesana.

La Mercè, durant el cercavila
La Mercè, durant el cercavila

Un cop ben abrigats, va començar el cercavila que va recórrer gran part dels carrers de la capital de la Terra Alta. La trobada va comptar amb la presència de gegants, geganters i grallers d’Alcanar, Amposta, Benicarló, Bot, Camarles, Caseres, Cornudella de Montsant, Horta de Sant Joan, Maials, Massaleó, Montblanc, Móra la Nova, Penya-Roja de Tastavins, Roquetes, Tortosa, els amfitrons de Gandesa i la geganta Mercè de Sant Jaume. Durant bona part del cercavila, vam compartir balls i música amb els grallers de Roquetes.

Algunes de les parelles de gegants, a la plantada final
Algunes de les parelles de gegants, a la plantada final

La trobada es va cloure amb una extensa mostra dels balls i interpretacions de les diferents colles. En podeu trobar una mostra al següent vídeo.

Moltes felicitats a la colla de Gandesa per aquesta Trobada i gràcies per la calorosa acollida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *